head

Romain Bischoff begon zijn loopbaan als solist bij Les Arts Florissants. Sindsdien ontwikkelde hij zich tot een veelzijdig zanger: van renaissance tot hedendaags, van Mozarts Nozze tot Xenakisʼ Déesse Athéna, van Bachs Matthäus tot Honeggers Le Roi David. Hij ontwikkelde een specialisme op het hedendaagse gebied.

Bischoff zong in vele Europese operahuizen en festivals waaronder het Holland Festival, Dresdner Tage der zeitgenössischen Musik, Festival Agora, La Biennale die Venezia, Festival Musica, Donaueschinger Musiktage en Festival Musica Strassbourg.

Als dirigent heeft Romain Bischoff al vele voorstellingen en een twintigtal premières op zijn naam staan, waaronder de Refugee operas; de veelgeprezen internationale voorstellingen On a foggy day en Cirque Vocal; en Seung-Ah Ohʼs opera Lege Wieg/Boş Beşik. Bij De Nationale Opera dirigeerde hij in 2014 Claude Viviers Kopernikus.

Romain Bischoff was in 2002 oprichter en sindsdien Algemeen en Artistiek directeur van VocaalLab, dat begon als werkplaats voor nieuwe vocale muziek en langzaam uitgroeide tot productiekern voor interdisciplinair muziektheater. In 2014 veranderde de naam in Silbersee. Bischoff ontwikkelde zich in die tijd ook steeds meer tot theatermaker en regisseerde onder meer de voorstellingen DJ MOZ’ART (2013, co-regie met Marco Gerris), Match Girl Passion (2014), Woyzeck, een waanopera (2014) en dit seizoen Sarah’s Passion.

Als artistiek leider en directeur van Silbersee is Bischoff een bruggenbouwer tussen kunstdisciplines en de aanjager van talrijke co-creaties met makers en gezelschappen uit alle hoeken van het culturele veld: van urban tot klassiek, van schrijver tot circusartiest en van dans tot beeldende kunst.www.vocaallab.com

 

full bio | short Bio | lange bio (NL) | korte bio (NL)